maanantaina, joulukuuta 28, 2009

Taylor Swiftin URA


Debyyttialbumi 'Taylor Swift' julkaistiin vuonna 2006. Singlet 'Our Song' ja 'Should've Said no' olivat Billboardin kantrilistan sijalla yksi, ja myös albumi oli kantrialbumilistan sijalla yksi. Billboardin 200:lla se oli jopa viides. Albumia on myyty yli kolme miljoonaa kappaletta ja se oli vuoden 2008 myydyin albumi.


Fearless julkaistiin marraskuussa 2008.
Fearlessin singlet:

Love Story
White Horse
Fifteen
You Belong With Me
FearlessFearless on parhaiten myyty countrylevy koko albumeiden lataushistoriassa!
Ensimmäisellä viikolla Fearlessilta oli seitsemän kappaletta Billboard Hot 100:ssa!
Koko levyn 13 kappaleesta 11 on nähty listalla.

Ensimmäisen musiikkivierasesiintymisensä Taylor teki tammikuussa 2009 Saturday Night Livessa. Helmikuussa hän esitti kappaleensa Fifteen Miley Cyruksen kanssa Grammy-gaalassa:Taylorin musiikkia voi laulaa mm. Disneyn Sing it: Pop Hits -pelissä ja Taylorin musiikkia voi soittaa Band Hero -pelissä.

Taylorin elämän suurin kohu tuli vuoden 2009 MTV Video Music Awards - gaalassa. Swift oli juuri noutamassa voittamaansa palkintoa "Vuoden Paras Musiikkivideo" lavalta ja puhumassa kiitospuhettaan, kun laulaja/räppäri Kanye West tuli lavalle ja otti mikrofonin Swiftin kädestä kertoakseen mielipiteensä Swiftin voitosta. Kanye kertoi mielipiteensä, sanoen että Beyoncén videon "Single Ladies" olisi pitänyt voittaa kyseinen palkinto, sanoen että kyseinen musiikkivideo on "yksi parhaimmista videoista pitkiin aikoihin" / 'One of the best videos of all time'. Tämä sai yleisön buuaamaan Kanyelle. Hän ojensi mikrofonin takaisin hämmentyneelle Taylorille, joka ei saanut tilaisuutta puhua puhettaan loppuun. Pahinta oli, kun Taylorilla oli viiden minuutin päästä live-esitys metroasemalla. Kappaleena toimi You Belong With Me. Taylorin suoritus oli täydellinen Kanyen sanoista huolimatta. Kun Beyoncé sitten voitti palkinnon hän pyysi Swiftin lavalle ja antoi tälle mahdollisuuden puhua puheensa loppuun.
Myöhemmin hyvin useat maailmankuulut starat ovat osoittaneet mieltään asian suhteen. Esimerkiksi Kelly Clarkson kirjoitti nettiin, että vihaan Kanyeta jopa enemmän kuin exäänsä, joka sentään petti Clarksonia. Myös Katy Perry sanoi, Kanyen teko oli sama asia, kuin satuttaa kissanpentua. Taylor sanoi myös, että kaikki hänen ystävänsä ja hänelle ventovieraat tähdetkin tukivat häntä todella paljon.

Tätä kohua ennen, Taylorin suurin kohu oli Joe Jonaksen ja hänen suhde + ero. Taylor kirjoitti Joesta kappaleen Forever and Always.

Taylorin uran kulma kohtia 2009 olivat monet, monet pystit eri gaaloista. Suurin näistä oli 2010 alkupuolella - Grammy Awards. lue lisää!

Taylorilta julkaistiin uusi albumi Speak Now 25. lokakuuta 2010.
Levyltä on tullut jo yksi single; MINE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti